Jsme skupinka mladých studentů školy Boženy Němcové 2 v Opavě, kteří nechtějí nečinně přihlížet stalé se zhoršujícímu stavu ovzduší. Proto jsme se rozhodli zapojit do projektu „Emise“.



Schůze Emisařů

23.10.2014 14:54

První hodinu jsme měli chemii šli jsme do laboratoře , kde jsme dělali pokusy př: jak shoří Hořčík ( bílím plamenem) a roztápěli jsme sklo. Povídali jsme si o chemických značkách co znamenají a plnili jsme pracovní listy.
Druhou hodinu jsme šli na prezentaci o vzduchu tam jsme dělali taky různé pokusy př: co se stane když si vezmeme pytlík (bez čaje!!!) a zapálíme (po chvíli se vznese do vzduch a tam úplně zhoří) , co se stane když dáme zvoníci mobil do vakua (neuslyšíme ho) , co se stane když dáme balon napuštěný vodou nad oheň atd..
Třetí hodinu jsme šli na prezentaci o Emisích co mají za cíle. Nakonec jsme šli ven a tam lítali s kvadrokoptérou , ukazovali nám na co se používá a že se na ni připojuje tablet nebo na chytrý telefon. Telefonem (tabletem) se ovládá kamera. To je celý den na Slezskem gymnáziu moc se nám tam líbilo , už se nemůžeme dočkat na další akci :)